2017-05-01

"This Year’s Ambitions" Jamy van Zyl(ALT)

After a long, relaxing spring vacation, the students are back and excited to get started with the new school year. The classes I taught have now progressed and moved up a year. My main class, the Junior High third years, will go to Australia this year. It will be their first time being in a situation where they have to apply and put their English skills to use. So this year I want to focus on improving their conversation skills and speaking ability. In fact, I want to do this with many classes at Nihongakuen, so I am currently planning with other English teachers to join their classes and practice speaking skills with students.

By taking part in more classes, more students will get to know me and this will hopefully encourage them to talk to me in the English room where they can really improve their speaking ability. I would also like more students to join the English Movie Time project, where they can watch many English films in English and experience natural English and foreign culture.

This year, I hope to get to know more students to the point where they feel comfortable talking to me rather than feeling intimidated or shy. Four of our high school first year students just got back from Australia after a few months studying abroad. I am very excited to speak to them and see how much their English has improved. I hope that their stay in Australia will have sparked their interest in English and that they will talk with me a lot more this year.

I am looking forward to having a very productive year and I am going to work harder than ever to get more students speaking English.