2017-12-01

Looking back on this year (Jamy、ALT)

This year has been very productive. The students have studied very hard and have applied themselves in the classroom. I joined many classes this year and my impression is that the students enjoyed my English classes. I especially enjoyed teaching the senior high A and B classes. They are very hard working students and I feel that their English level has increased greatly this year. They were able to understand very difficult sections in their textbook and they really appreciated having a native speaker in the classroom. I recently started using picture cards in the senior A and B classes when teaching the students new words and it really helped them imagine the new words and retain their meaning instead of just reading them in the textbook.

The junior high students have also improved greatly with some students passing the grade 2 Eiken examination and interview. I was very impressed to see junior high students pass the grade 2 exam. I came up with some new ideas and games to challenge the students to generate English sentences while looking at picture cards. I think that visuals are very important and they seem to be effective with the students. I want to use these visual stimulants more in my future classes and I think the students will improve much faster.

I wish the students all the best for their end of year examinations.